Protože mi někteří z Vás na
Instagramu psali o recept na tento jablečno “tvarohový” vegan koláč, a toto místo zároveň slouží i jako takový můj poznámkový deníček, abych na něj nezapomněla, tak tady ho máte. 🙂
Těsto:- 2 hrnky mouky (můžete použít jakoukoliv, já jsem použila rýžovou a špaldovou mouku v poměru 1:1)
- 3/4 hrnku rýžového mléka
- 10 lžic kokosového oleje
- 4 lžičky kokosového cukru
- 2 lžičky skořice
Tofu “tvaroh”:- 1 tofu
- 2-3 lžíce rýžového sirupu
- trošku vody (0,5 dcl nebo dle potřeby)
Jablečná náplň:- 3 jablka
- 3 lžičky skořice
- 2 lžičky kokosového cukru
Postup:
- Do mísy dáme mouku, cukru a skořici, promícháme a postupně přiléváme rýžové mléko a kokosový olej. Rukama zpracujeme těsto, v případě potřeby přidáme více rýžového mléka tak, abychom dosáhli požadované konzistence těsta. 🙂 Těsto necháme několik minut odstát a mezi tím si připravíme tvaroh.
- Do mixéru dáme tofu, rýžový sirup a vodu a mixujeme tak dlouho, až nám vznikne hladký krém podobný tvarohu, ochutnáme a kdyžtak dosladíme podle chuti.
- Jablka si nastrouháme nahrubo, vyždímeme z nich šťávu a přimácháme skořici a cukr. Důkladně promícháme.
- Do koláčové formy natlačíme těsto, to potřeme tofu “tvarohem” a posypeme strouhanými jablky.
- Pečeme při 180°C asi 20 minut.
Dobrou chuť! ♥ PS: Na ruce mám náramek
Heartbeat s ocelovým přívěškem, který patří mezi Vaše nejoblíbenější. 🙂