Smoothie bowl nebo rostlinné mléko / (ne)jogurt s čerstvým ovocem a granolou, kdo taky tyto snídaně miluje? A už jste zkoušeli domácí granolu? Je rychlá, jednoduchá, provoní Vám celý byt a hlavně víte, co jíte. 🙂
Suroviny:- 2 hrnky ovesných vloček
- 2 hrnky směsi libovolných ořechů (lískové, vlašské, mandle, arašídy, kešu nebo třeba kokos, buď můžete použít směs všech těchto ořechů, nebo třeba jen ty, které máte zrovna po ruce)
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžíce skořice
- 3 lžíce kokosového oleje
- 3 lžíce datlového sirupu (nebo medu)
- pár kapek vanilkového extraktu (nemusí být)
Postup:- V míse promícháme ovesné vločky, všechny ořechy, kakao a skořici.
- Postupně přidáváme kokosový olej a datlový sirup, případně i vanilkový extrakt, a vše důkladně promícháme, aby tekuté složky obalily ty suché.
- Směs dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 150°C přibližně 30 minut. V průběhu pečení párkrát granolu promícháme.
Suroviny můžete jakkoliv obměňovat podle toho, co zrovna máte doma. Základem jsou ovesné (nebo jakékoli jiné) vločky a něco na spojení – datlový nebo jiný sirup, med, kokosový olej, případně třeba rozmixovaný banán nebo jiné ovoce. Můžete přidat i nějaké sušené ovoce nebo semínka. Pak už záleží na Vaší chuti a fantazii. 🙂