Na Instagramu jste se hodně ptali na recept na tento zákusek, tak tady ho máte. 🙂 Dá se připravit na tisíc způsobů, stačí obměnit pudink za jinou polevu, použít jiné ovoce nebo třeba polít čokoládou.
Suroviny:
- 400 g špaldové mouky
- 100 g kokosového cukru
- 200 g sojového jogurtu
- 100 ml kokosového oleje
- 280-300 ml vody
- 2 lžičky sody
- pár kapek vanilkového extraktu
- špetka soli
- 1 balení vanilkového pudinku
- 1/2 l rostlinného mléka (použila jsem rýžové mléko z DM)
- mražená směs lesního ovoce
Postup:
- V míse smícháme mouku, cukr, sodu a špetku soli a promícháme.
- Do mísy přidáme sojový jogurt, kokosový olej, vodu a vanilkový extrakt a důkladně promícháme. Vodu přidáváme postupně podle potřeby.
- Těsto přesuneme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180°C asi 20-30 minut.
- Po upečení necháme korpus vychladnout.
- Na vychladnutý korpus nalijeme ještě teplý čerstvě uvařený pudink (dle návodu na obalu) a na pudink naskládáme ovoce. Počkáme, než nám pudink ztuhne a můžeme podávat. 🙂
Dobrou chuť!