Jablečno “tvarohový” vegan koláč

Protože mi někteří z Vás na Instagramu psali o recept na tento jablečno “tvarohový” vegan koláč, a toto místo zároveň slouží i jako takový můj poznámkový deníček, abych na něj nezapomněla, tak tady ho máte. 🙂 Těsto:
  • 2 hrnky mouky (můžete použít jakoukoliv, já jsem použila rýžovou a špaldovou mouku v poměru 1:1)
  • 3/4 hrnku rýžového mléka
  • 10 lžic kokosového oleje
  • 4 lžičky kokosového cukru
  • 2 lžičky skořice
Tofu “tvaroh”:
  • 1 tofu
  • 2-3 lžíce rýžového sirupu
  • trošku vody (0,5 dcl nebo dle potřeby)
Jablečná náplň:
  • 3 jablka
  • 3 lžičky skořice
  • 2 lžičky kokosového cukru
Postup:
  • Do mísy dáme mouku, cukru a skořici, promícháme a postupně přiléváme rýžové mléko a kokosový olej. Rukama zpracujeme těsto, v případě potřeby přidáme více rýžového mléka tak, abychom dosáhli požadované konzistence těsta. 🙂 Těsto necháme několik minut odstát a mezi tím si připravíme tvaroh.
  • Do mixéru dáme tofu, rýžový sirup a vodu a mixujeme tak dlouho, až nám vznikne hladký krém podobný tvarohu, ochutnáme a kdyžtak dosladíme podle chuti.
  • Jablka si nastrouháme nahrubo, vyždímeme z nich šťávu a přimácháme skořici a cukr. Důkladně promícháme.
  • Do koláčové formy natlačíme těsto, to potřeme tofu “tvarohem” a posypeme strouhanými jablky.
  • Pečeme při 180°C asi 20 minut.
Dobrou chuť! ♥ PS: Na ruce mám náramek Heartbeat s ocelovým přívěškem, který patří mezi Vaše nejoblíbenější. 🙂

Napsat komentář